Over Nelly Troost

Betrouwbaar | helder |  invoelend

Vasthouden is iets anders dan weigeren om verder te gaan

Mijn verhaal

Toen ik klein was, werd mijn vader ernstig ziek. Ik maakte als kind van dichtbij mee hoe hij thuis en in het ziekenhuis werd verzorgd en thuis kon overlijden. Een indrukwekkende ervaring die mij enkele jaren later stimuleerde om verpleegkundige te worden. Na mijn studie heb ik jarenlang gewerkt als wijkverpleegkundige en als leidinggevende. Tot op de dag van vandaag ben ik actief in de zorg. Momenteel werk ik als coördinator in hospice De Vier Vogels in Rotterdam en als supervisor van onder andere huisartsen in opleiding.

Niet alles krijg je van huis uit mee

Het overlijden van mijn vader was het begin van meerdere verliezen in mijn leven. Sommige waren bewust gekozen, andere kwamen ongevraagd. Hoe je goed afscheid neemt en mag rouwen om dat wat er niet meer is, heb ik in het leven moeten leren. Niet alles krijg je van huis uit mee of word je op school geleerd.

Ervaring als levensles

Ik ben mij in de loop der jaren steeds verder gaan verdiepen in hoe mensen reageren op verlies. Mijn ervaringen, levenslessen en de opleiding Omgaan met verlies maken mij tot wat ik nu ben: verliescoach voor individuele cliënten en organisaties. Ik begeleid mensen bij het omgaan met verlies en geef rondom dit thema workshops en trainingen aan bijvoorbeeld mantelzorgers, professionals en organisaties.

Vertrouw er maar op dat je het kan!

Net zoals ik dit zelf heb moeten leren, zo wil ik jou helpen om ruimte te geven aan alle ervaringen die verdriet met zich meenemen. Dat wil zeggen: ik help je om de pijn te leren dragen. Leer je te luisteren naar je eigen verdriet. Niet om het op te lossen, maar om het een plaats te geven in je leven. 

Houvast om los te laten